Friday, August 17, 2012

Avocados ផ្លែអាវូកាឌូ

ផ្លែអាវូកាឌូ

ផ្លែអាវូកាឌូ ត្រូវបានប្រជាជនខ្មែរមួយចំនួននិយមហៅថា ផ្លែបឺរ។ ដោយឡែកនៅក្នុងប្រទេសកម្ពុជាយើង ផ្លែនេះត្រូវបានគេដាំនៅតាម តំបន់ដែលមានអាកាសធាតុត្រជាក់ ជាពិសេសគឺតំបន់ភ្នំ ដូចជានៅខេត្ត រតនៈគីរី ខេត្តមណ្ឌលគីរី និងខេត្ត កោះកុងជាដើម។ ផ្លែអាវូកាឌូ ពិតជាមានសារៈសំខាន់ណាស់ចំពោះមនុស្សគ្រប់វ័យ។ វីតាមីន K នៅក្នុងផ្លែឈើនេះ អាចជួយធ្វើអោយឆ្អឹងរបស់យើង រឹងមាំ។ សារធាតុ ហ្វាយប័រ (Fiber មានប្រមាណ ៣៨%) របស់វា មានប្រយោជន៍ចំពោះសុខភាពបេះដូងរបស់យើង។
វីតាមីន E វីតាមីន C និងវីតាមីន B6 ជាប្រភពនៃសារធាតុ ទប់ស្កាត់ចំពោះ សារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម (Antioxidant) អាចជួយថែរក្សាស្បែក អោយស្រស់ស្អាត និង ជួយការពារនឹងជំងឺមហារីកស្បែកជាដើម។ ការទទួលទាន អាវូកាឌូ ក៏ជាប្រភពយ៉ាងល្អ សំរាប់ការផលិតថាមពល វីតាមីន B5 និង ជាតិប៉ូតាស្យូមសំរាប់ការប្រើប្រាស់របស់សាច់ដុំ។ វាក៏ផ្ទុកនៅសារធាតុសំខាន់ៗមួយចំនួនដូចជាកាប៉ូហាយដ្រាត ស្ករ Solube and Insolube fiber សូដ្យូម អាស៊ីតខ្លាញ់ អាមីនូអាស៊ីត ។ល។ ជាតិស្កររបស់វាមានកំរិតទាប បើធៀបជាមួយផ្លែឈើដទៃ។ អ្នកដែលមានជំងឺ ទឹកនោមផ្អែម អាចទទួលផ្លែឈើនេះបានច្រើន ពិសេសទៅទៀត គេបានរកឃើញថាការបរិភោគផ្លែអាវូកាឌូ គឺជួយអោយកំរិតជាតិស្ករនៅក្នុងឈាមមានភាពទៀតទាត់។

0 comments:

Post a Comment