Friday, August 17, 2012

Custard (ផ្លែទៀប)

ផ្លែទៀប

ផ្លែទៀប មានផ្ទុកទៅដោយ ជាតិវិតាមីនសេ ប្រឆាំងនឹងសារ ធាតុប្រឆាំង អុកស៊ីដករ ហើយអាចជួយផ្តល់ ជីវជាតិព្យាបាល កោសិកា ផ្តាច់ខ្លួន ។ វីតាមីន A ដែលមាននៅក្នុង ផ្លែឈើប្រភេទនេះ ល្អសម្រាប់សម្ជស្ស សក់ ភ្នែក និងសុខភាពស្បែក។ ផ្លែទៀប មានជាតិ ម៉ាញ៉េស្យូម ដើរតួយ៉ាងសំខាន់ ធ្វើឲធូរស្បើយដល់ សាច់ដុំ និងការពារបេះដូង ទប់ទល់នឹងជំងឺនានា។ វាជាប្រភពដ៏សម្បូរ បែបសម្រាប់ ជាតិសរសៃ ដែលជួយដល់ ការរំលាយអាហារ ។ ផ្លែទៀប មានផលល្អ ក្នុងការរក្សា តុល្យភាព អាហារ ដោយសារវាមានកម្រិត ជាតិខ្លាញ់ ទាប ។ ចំពោះអ្នកនិយម ឪសថផ្សំ ពីរុក្ខជាតិ ផ្លែទៀបខ្ចី អាចត្រូវបាន យកមកហាល កិនបំបែក និងយកមក ប្រើព្យាបាល ជំងឺរាគមួល ផងដែរ។

0 comments:

Post a Comment