ផ្លែល្ហុង
ផ្លែល្ហុងគឺជាផ្លែឈើម្យ៉ាងដែលសំបូរទៅដោយសារធាតុសំខាន់ៗសំរាប់ទប់ស្កាត់ សារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម ជាពិសេសគឺ ផ្លែល្ហុងទុំ។ វាសំបូរទៅដោយ ឃែរ៉ូធេនីស(Carotenes) វីតាមីន C, វីតាមីន B, វីតាមីន A, វីតាមីន E, វីតាមីន K, អាស៊ីត ហ្វូលីច (Folic Acid), ហ្វូលេត (Folate ជាសារធាតុជំនួយដល់ការបង្កើនគ្រាប់ឈាម ក្រហម និងប្រឆាំងជំងឺលើសឈាម), ប៉ូតាស្យូម, និង ហ្វាយប៊ឺ (Fiber) ជាដើម។ ការនិយមទទួលផ្លែល្ហុងទុំ អាចផ្តល់អោយអ្នកនៅសារប្រយោជន៍ជាច្រើនដូចជា៖
- ទប់ស្កាត់នឹងការមានជំងឺបេះដូង និងប្រឆាំងនិងការកើតមហារីក
- ធ្វើអោយប្រព័ន្ធបញ្ចេញកាកសំនល់ដំណើរការបានល្អ
- ប្រឆាំងនិងការរីករាលដាលនៃមុខរបួសដែលកើតដោយសារការរលាក និងជួយផ្សះមុខរបួសបានលឿន
- ដោយភាពសំបូរបែបនៃ វីតាមីន A និង វីតាមីន C ផ្លែល្ហុងអាចជំនួយប្រព័ន្ធការពាររាងកាយ ការពារនឹង ជំងឺ ផ្តាសាយនិងការឈឺត្រចៀកជាដើម។
- បំបនសួត
- ជំនួយស្បែក ។ល។
0 comments:
Post a Comment